מאמרים נוספים

5 טיפים לשימוש עם שמן קוקוס

חברים נא להכיר:​ שמן קוקוס

​אני משתמשת עם שמן קוקוס המון להכנת המוצרים שלי מכיוון שיש לו תכונות ממש נפלאות. שמן הקוקוס בעל הרכב ייחודי של חומצות שומן המקנה לשמן יציבות מרבית.

שמן הקוקוס הוא שומן צמחי רווי. כאשר הטמפרטורה עולה מעל 20 מעלות הוא הופך לנוזל וצבעו שקוף. כיום, ידוע ששומן רווי הוא השומן לו זקוק המוח, שהנוירונים שלו, מצופים מיאלין העשוי שומן רווי.

יש לשומן רווי השפעות רבות לדוגמא על מצב הרוח ועל תפקוד המוח. השמן מכיל כמות גדולה של חומצה לאורית (lauric acid) חומצת שומן בעל תכונות אנטי ויראליות ואנטי בקטריאליות. חומצה לאורית קיימת גם בחלב אם. שמן קוקוס משפר את מערכת החיסון של הגוף ומונע התבלות והזדקנות של תאי הגוף בעזרת חומרי נוגדי הזדקנות - (anti-aging).​בנוסף, השמן עוזר לטיפול במצבי תת פעילות של בלוטת התריס ותסמונת העייפות הכרונית.

השמן מאוד קוסמטי בעל ניחוח נפלא, ואחד השמנים הטובים ביותר לריכוך העור. הוא נספג מהר בעור ללא צורך בחומרים נוספים, מהווה קרם לחות בפני עצמו ומשמש כמסיר איפור יעיל מאוד. הוא משמש כחומר סבוני לניקוי העור בתוספת שמנים אתריים. בטמפרטורת הגוף הוא נמס ומנקה ביעילות פסולת ולאחר שטיפה העור רך ומוזן. הוא נחשב לשמן יבש - הכוונה היא שלאחר כמה דקות על העור הוא איננו מורגש.​

אז לאחר שראינו מספר עובדות לגביו, קבלו 5 טיפים לשימוש עם שמן קוקוס:​

1. מעולה לשימוש בתור מסכה לפנים: להרטיב את הפנים ולייבש לגמרי, למרוח שכבה דקה של השמן על הפנים ולהמתין, ניתן לנקות עם ספוג, להוסיף גרגירי משמש או חוחובה - דבר הנותן אפקט של פילינג על העור. לאחר עשר דק לשטוף את הפנים והתוצאה מדהימה: העור רענן, נקי, וללא תאים מתים.

2. מעולה כמסכה לשיער: מטפל בקשקשים, קצוות מפוצלים, קרקפת יבשה מקנה לחות וברק, ניתן למרוח על השיער כמות לפי אורך השיער ולהמתין עם המסכה על הראש כחצי שעה עד 45 דק' והתוצאה: השיער חלק כמשי.